´Uiteindelijk wanen ze zich keizer´

Psychologisch inzicht is in de boardroom meer waard dan kennis en ervaring, zegt beroepscommissaris Peter Wakkie. Moeite om bestuurders een halt toe te roepen heeft hij nooit. ‘Ik ben heel erg uitgesproken.’

Hij staat nog steeds achter zijn beslissing, veel meer wil hij er niet over kwijt. Waarom niet? Omdat eigenlijk alles al is gezegd en zijn standpunt niet is gewijzigd, zegt Peter Wakkie. Het gesprek komt na een minuut of tien op de recente affaire bij ABN Amro en zijn rol daarin. Advocaat Peter Wakkie houdt samen met collega- partners Ilan Spinath en Steven Perrick kantoor in de Amsterdamse kantoorvilla van Cor Zadelhoff, waar ooit Wim Kok zijn werkruimte had. Naast het werk in zijn praktijk vervult Wakkie tal van commissariaten en adviserende functies, waaronder een voorzitterschap bij Wolters Kluwer en TomTom en een commissariaat bij BCD Travel. Wakkie is 67 jaar, maar aan zijn pensioen denkt hij nog lang niet.

‘Ik vind werken leuk, ik zou niet weten wat ik anders de hele dag zou moeten doen. Ik zou natuurlijk kunnen gaan reizen, maar ach, ik heb al zoveel gereisd.’ Google de naam Peter Wakkie en de eerste pagina’s met zoekresultaten gaan over het opstappen van ‘beloningscommissaris’ Peter Wakkie na de teruggedraaide salarisverhoging voor zes bestuurders van ABN Amro en de daarover ontstane publiek ophef. Terugkijkend zegt Wakkie: ‘Ik vond het een goede beslissing, ik stond er achter en sta er nog steeds achter, want – ik heb het al eerder gezegd – afspraak is afspraak.’

Lees het volledige artikel op managementscope.nl.

Interviewer: Arjan Eleveld
Auteur: Jady Petovic