Peter Wakkie in Raad van Bestuur Ahold

De Raad van Commisarissen van Ahold kondigt vandaag de voordracht tot benoeming aan van Peter Wakkie als Chief Corporate Governance Counsel en lid van de Raad van Bestuur van Ahold. Hij zal zijn werkzaamheden bij Ahold beginnen op 15 oktober 2003.

Wakkie wordt verantwoordelijk voor Ahold’s juridische discipline wereldwijd. Hij zal toezien op de juridische aspecten van transacties van de onderneming en de voorbereiding van juridische rapporten en verklaringen. Wakkie zal ook een leidende rol spelen in het proces om de corporate governance in de hele organisatie te verbeteren. Hiertoe zal hij verantwoordelijk zijn voor het onder de loep nemen van interne governance, beleidsmaatregelen en -praktijken met betrekking tot de interne naleving van wet- en regelgeving en ook van ethische en sociale normen en richtlijnen. Daarnaast zal hij worden belast met het ontwikkelen en implementeren van initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Samen met de overige bestuursleden zal hij ook verantwoordelijk zijn voor het ondernemingsbeleid.
Wakkie (55) begon zijn carrière in 1972 bij het vooraanstaande Nederlandse advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek waar hij zich specialiseerde in fusies en overnames en ondernemingsrechterlijke geschillen. Hij werd partner in 1979 en was managing partner tussen 1997 en 2001. Van 1978 tot 1982 was hij resident partner van De Brauw Blackstone Westbroek in New York. Waarnemend CEO Anders Moberg zei over de voordracht van Wakkie: “De raad is blij dat Peter, als een van de toonaangevende experts in Nederland op het gebied van corporate governance, heeft besloten naar Ahold te komen. Hij heeft een gevestigde reputatie als getalenteerd onderhandelaar en is een uiterst bekwame adviseur zowel binnen de juridische wereld als in de retailindustrie. Wij zijn ervan overtuigd dat Peter een belangrijke bijdrage zal leveren om solide corporate governance in de gehele organisatie te waarborgen.” Na de toetreding van Wakkie zal de Raad van Bestuur van Ahold als volgt zijn samengesteld: Anders Moberg, waarnemend President & CEO; Hannu Ryöppönen, waarnemend CFO; Dudley Eustace, interim CFO; Bill Grize, Jan Andreae, Theo de Raad en Peter Wakkie. Bestuursvoorzitter Jaap de Keijzer van De Brauw Blackstone Westbroek zei dat hij de overstap van Wakkie volledig respecteert. “Het is een mooie uitdaging voor Peter en een uitstekende keuze van Ahold. Peter is niet alleen een begaafd jurist en een getalenteerd persoon, maar ook een leuke, eerlijke vent met het hart op de goede plaats. Hij heeft 31 jaar bij De Brauw gewerkt, waarvan 4 jaar als bestuursvoorzitter. Gedurende die hele periode heeft hij veel voor ons kantoor betekend. Zijn kantoorgenoten zullen hem missen.”

Lees het volledige artikel op financieel-management.nl.

Auteur: redactie